onsdag 22 augusti 2012

När ska någon punktera Lennart Bengtsson?

När man trodde att det värsta klimattjatet hade upphört på debattsidorna sprutas det tändvätska på brasan igen av ingen mindre än vår egen klimatsvamlarnestor Lennart Bengtsson. Jag noterar dock att det denna gången sker på Newsmill och inte på Svd:s debattsida. Tycker du att det blivit lite för tyst Lennart? Har du inte fått stå i rampljuset på ett tag? 

Lennarts budskap innebär bland annat att de fattiga länderna inte kan utvecklas ekonomiskt utan tillgång till fossilt bränsle men samtidigt att detta hotar att leda till en klimatkatastrof för hela mänskligheten. När detta sedan applåderas av välkända "klimatskeptiker" torde väl debatten ha nått en sådan grad av principlöshet att varje person med en gnutta intellektuell heder i kroppen borde tycka att måttet nu är rågat. 

Hur har vi hamnat i denna situationen? Jag ber er först betänka det faktum att Lennart Bengtssons specialområde är den grundläggande strukturen hos atmosfären, med andra ord den så kallade växthuseffekten. Detta har han gemensamt med en anan välkänd skeptiker-guru Richard Lindzen som råkar vara elev till Richard Goody, en av förgrundsgestalterna i formuleringen av den moderna versionen av teorin. Börjar poletten trilla ner?


När man granskar litteraturen på området framträder en bild som ganska radikalt skiljer sig från den som man matas med i den alldagliga debatten. Detta kommer iochförsig inte som en överraskning. Debatten har hittills handlat om många saker men en sak som aktivt motarbetats är en seriös och öppen debatt om grunderna för hela spektaklet, just det, växthuseffekten. I korta drag går den ut på att några spårgaser i atmosfären värmer upp jordytan samtidigt som den kyler den övre atmosfären, denna värmepump arbetar dessutom med en sådan infernalisk effektivitet att ytan skulle förvandlas till en bastu om inte konvektion inträdde och räddade oss. Detta är naturligtvis så absurt att ledande klimatforskare, inklusive många skeptiker, inser att detta måste hållas hemligt för allmänheten.

Om du ifrågasätter denna hypotes, vilken som sagt hålls hemlig, stämplas du dock som förnekare. 

Jag är övertygad om att det finns vettiga människor där ute som nu tycker att Lennart Bengtsson och hans lakejer har fått härja ostört lite för länge nu. Om du är en av dessa råder jag dig till att noggrant studera relevant material, till exempel det som presenteras på denna blogg och börja ställa relevanta frågor till ledande befattningshavare och forskare. Det kommer att mötas med hårt motstånd, men med lite ihärdighet tror jag att vi kan vinna striden. Om ni har frågor med vilka jag kan vara behjälplig skicka gärna ett email. Jag är säker på att även Claes Johnsson kan vara behjälplig. Lycka till!

1 kommentar:

  1. Very good Anders. Ja det är obegripligt att t o m TCS hyllar LB för hans insiktsfulla ledning av både akademi och folk. Men klimatalarmismen har redan de facto kollapsat under sin egen ovetenskap, endast krusningar på Newsmill återstår.

    SvaraRadera